Het (bouw)verlof goed inzetten? 10 activiteiten voor een super start van je vakantie.

Het (bouw)verlof goed inzetten? 10 activiteiten voor een super start van je vakantie.

Bouwverlof

Het is eindelijk weer zover! De periode waar we met z’n allen naar uitkijken komt eraan… Onze welverdiende vakantie! Maar zijn verre reizen niks voor jou? Wil je naast luieren en relaxen ook andere activiteiten doen tijdens je vakantie? Is jouw inspiratie een beetje zoek? Dan heeft Corneillie alvast 10 activiteiten in eigen land voor jonge en iets minder jonge mensen op een rijtje gezet.

Natuurlijk zijn nog tal van andere dingen te beleven in België. Daarom zijn al jullie suggesties welkom op onze Facebookpagina.

1. Toerist in eigen land

België is dan misschien wel een klein land, toch heeft het heel wat te bieden. Denk maar aan de vele mooie steden zoals Brugge, Gent, Brussel, Hasselt, Antwerpen, Leuven… Of de prachtige stukken natuur zoals de (Vlaamse) Ardennen, de Kuststreek, bossen, meren… Wees daarom eens toerist in eigen land. Plan een bezoekje aan een stad waar je nog nooit bent geweest. Of laat je verrassen door tal van activiteiten die worden aangeboden in jouw omgeving. Verken eens de prachtige stukken natuur op een Vespa of neem een boot en laat je meevaren naar een onbekende bestemming. Kortom bekijk België eens vanuit een ‘toeristenbril’.

2. Weg met kousen en schoenen op het blotevoetenpad

De zomer is de ideale periode om thuis op blote voeten te lopen. Maar wat als je dat ook kan in de vrije natuur? Wil je weten hoe het voelt om met blote voeten op aarde, water, houtsnippers, blaadjes… te wandelen in de vrije natuur? Breng dan zeker een bezoekje aan een blotevoetenpad, een leuke ervaring voor jong en oud. In Zutendaal werd het eerste blotevoetenpad aangelegd maar ondertussen bestaan er meerdere in België. Wij geven jou alvast enkele websites:

- Het blotevoetenpad in Lieteberg, Zutendaal (3km)

- Het blotevoetenpad Bigfoot, Oudenaarde

- Het blotevoetenpad in de Gentbrugse Meersen (1 km)

- Het blotevoetenpad in Oekene (150 m)

3. Kampeer eens in de tuin

Je hoeft het niet altijd ver te zoeken om een leuk logeeradresje te vinden. Kampeer eens in je eigen tuin of die van familie of vrienden. Gegarandeerd plezier voor jou en de kids. Installeer samen de tent en voorzie een lekkere maaltijd. Je kan bijvoorbeeld een picknickmand met lekkers vullen of de barbecue aansteken.

4. Film op het strand

Tijdens de zomervakantie kan je in de openluchtbioscoop op het strand van Zeebrugge elke donderdag een gratis film bekijken. Een ideale gelegenheid om een film mee te pikken in een uniek zomers decor met jouw gezin, je partner, vrienden of alleen.

In de namiddag worden twee jeugdfilms vertoond (om 14u30 en om 16u30). De avondfilm start om 20u.

http://www.bruggeplus.be/nl/filmophetstrand-2017

5. Benenwerk in Brugge

Waar kan je het best de beentjes losgooien? Op Benenwerk natuurlijk. Benenwerk vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 augustus 2017 vanaf 18u30. De toegang is gratis. Benenwerk is een evenement dat staat voor muziek, dans en gezelligheid in de stad Brugge. Live bands en dj’s laten jou kennis maken met verschillende stijlen muziek in een van de 12 ballrooms die te vinden zijn in de Brugse binnenstad. Shaken maar!

http://www.benenwerk.be/2017/home_nl.asp

6. Het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist

Naar jaarlijkse gewoonte vindt ook deze zomer opnieuw het Internationaal Vuurwerkfestival in Knokke-Heist plaats. Een klank –en lichtspektakel die jaarlijks duizenden bezoekers betovert. Laat je verbazen door de magische lichtflitsen op:

Donderdag 17/08/2017

Zaterdag 19/08/2017

Maandag 21/08/2017

Woensdag 23/08/2017

Vrijdag 25/08/2017

Het vuurwerk start telkens om 22u.

http://www.dekust.be/nl/agenda/internationaal-vuurwerkfestival-0

7. The Longest Hour in Ieper

Tegenwoordig zijn escape games helemaal in. Dus waarom het eens niet proberen? The Longest Hour in Ieper biedt een real life escape game aan waarbij je samen met jouw team één uur de tijd hebt om te ontsnappen uit een huis door samen puzzels en raadsels op te lossen en verbanden te leggen. Plezier gegarandeerd voor jong en oud!

8. Beestenboel

Een namiddagje uit met de kinderen? Dan kan je eens naar een kinderboerderij gaan. Een bezoekje aan de kinderboerderij is zowel leerrijk als ontspannend. Kinderen leren over de dieren terwijl ze deze kunnen aaien en vastnemen. België heeft heel wat kinderboerderijen. Hieronder vind je een enkele (web)adresjes van kinderboerderijen in West-Vlaanderen.

- Kinderboerderij Pierlapont, Loppem

- Kinderboerderij de Zeven Torentjes, Brugge

- De Zonnegloed, Oostvleteren

- Kinderboerderij Hof ter Daele, Veurne

- Kinderboerderij De Lange Schuur, Oostende

- Kinderboerderij Van Clé, Kortrijk

- Kinderboerderij d’Oude Smelterij, Torhout

9. Kajakken

Een paar uurtjes waterpret beleven op het water? België beschikt over tal van plaatsen waar je een ontspannend tochtje kan maken met de kajak. Geniet van de omgeving terwijl je je laat meevaren met de stroming en doe af en toe een krachtinspanning om sneller vooruit te geraken.

Wij geven jou enkele plaatsen mee waar je een kajak kan huren en jouw tocht kan starten in West-Vlaanderen.

- Domein de Gavers, Harelbeke

- De Kijkuit, Beernem

- Buitenbeentje, Diksmuide

10. Speelpret in de binnenspeeltuin

Natuurlijk is het in ons land niet elke dag zonnig en droog tijdens de zomervakantie. De ideale oplossing? Een binnenspeeltuin! Urenlange speelpret voor de kinderen verzekerd. Neem plaats in de cafetaria, bestel een drankje en geniet van je blije en spelende kinderen. Wij geven jou een aantal (web)adresjes mee van binnenspeeltuinen in West-Vlaanderen.

- Binnenspeeltuin De Toverplaneet, Brugge

- Bo-Bo’s Land, Moerkerke

- Bobo’s Indoor, Brugge

- De Speelplaneet, Moeskroen

- Het speelpaleis, Oostende

- Speeldorp de Jungle, Wingene

- Speeldorp diep in de zee, Oostkamp

- Mini World, Roeselare

Het volledige Corneillie team wenst iedereen een deugddoende vakantie toe! 

Addthis: