Informatie

Grind, soms ook kies of kiezel genoemd, kenmerkt zich door de afgeronde korrels van zo’n 2 à 6 mm, groter dan zand, maar kleiner dan keitjes. De steentjes zijn afgerond, omdat ze meestal ontgonnen worden uit rivieren, waar de stroming de hoeken afslijt. De kleur van grind is afhankelijk van de plaats van ontginning. Vb de witte grind komt uit Limburg en grind uit de Maas is eerder geel-bruin. Kiezel kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden, voornamelijk als toevoeging aan beton. De exacte toepassing hangt af van de kleur, structuur en porositeit van de verschillende types kiezel.

Vooral in Japanse tuinen wordt veel kiezel gebruikt, maar ook in privé tuinen voor de aanleg van siertuinen een paadjes of opritten. Kiezel is zeer gebruiksvriendelijk en vergt geen onderhoud. Grind wordt ook wel eens binnenshuis gebruikt, overgoten met epoxyhars om een moderne toets te bekomen.

Klik hier voor een vrijblijvende offerte met de recentste prijs of bel ons op 050 312 144.

Bouwmateriaal grind
Left

Vraag hier je gratis offerte aan!

Wil je advies van een van onze specialisten of je bestelling telefonisch afhandelen? Aarzel niet om contact op te nemen.
Klantvriendelijkheid is ons motto

T: +32 50 312 144
E: info@containerverhuurcorneillie.be

Right