Maak van uw droomtuin werkelijkheid

Maak van uw droomtuin werkelijkheid

Droomtuin aanleggen

Kriebelen uw groene vingers? Bent u uitgekeken op uw huidige tuin? Of bent u de nieuwe eigenaar van een woning maar moet de tuin nog (her)aangelegd worden? Als u uw tuin wilt (her)aanleggen, komt hier heel wat bij kijken. Corneillie helpt u graag een handje bij het creëren van uw droomtuin.

De Belgen en hun tuin

Wat Belgen het meest willen veranderen of verbeteren aan hun woning? De tuin!

Volgens het gerenommeerde marktonderzoeksbureau GfK wil maar liefst 34% van de Belgen hun tuin veranderen of verbeteren. Wij Belgen houden van onze tuin. Dagelijks vertoeven meer dan de helft van de Belgen langer dan een uur in de tuin. Tuinieren, barbecueën, zonnen, lezen, ravotten met de kinderen, tot rust komen… activiteiten die allemaal plaatsvinden in onze tuin. Een tuin is een belangrijk gegeven in ons leven, sta dus eventjes stil bij wat een tuin voor u kan betekenen.

Bezint eer ge begint

Uw droomtuin aanleggen, is een grote klus die niet in een dag geklaard is. Er komt heel wat bij kijken. U moet op de hoogte zijn van diverse zaken om de aanleg van uw droomtuin tot een goed einde te brengen. 

U kunt meteen kiezen om in zee te gaan met een vakman gespecialiseerd in tuinontwerp en tuinaanleg. Deze professionals weten waarmee ze bezig zijn, kunnen anticiperen op uw behoeften en noden en weten welke planten in uw tuin passen. Daarentegen zal u wel een budget moeten vrijmaken om deze vakmensen te betalen.

Indien u zelf uw droomtuin wilt ontwerpen en aanleggen dan geven wij u graag een aantal tips:

Wat is uw tijd en budget?

Wees ervan bewust dat een tuin aanleggen een investering inhoudt qua tijd en budget

Hoeveel tijd wilt u besteden aan het onderhoud van uw tuin?

Eenmaal de tuin is aangelegd, vraagt deze natuurlijk ook geregeld onderhoud. Houd er dus rekening mee met wat u plant. De ene plant vraagt meer onderhoud dan de andere.

Hoe is uw tuin georiënteerd?

Oost, Noord, Zuid of West. De ligging van uw tuin is een zeer belangrijke factor om in acht te nemen bij het ontwerpen van uw tuin. Zo zijn bepaalde planten beter bestemd tegen de zon dan andere.

Uit welke bodem bestaat uw tuin?

Op welk tijdstip moet u planten?

Raadpleeg hiervoor een plant –en zaaikalender die aangeeft in welke maand u het best iets plant of zaait

Wilt u een terras, verlichting of een zwembad aanleggen?

Nu nog niet aan een terras met verlichting of zwembad toe? Toch is het handig om bij de aanleg uw tuin reeds te voorzien van de nodige leidingen. Zodat u op een later moment niet opnieuw de tuin moet openleggen.

Waar kan u terecht voor ondergrond?

Containerverhuur Corneillie beschikt over: stabilisé, compost, teelaarde, grindsteen, kalksteen… deze grondstoffen kunnen zowel in grote als kleine hoeveelheden geleverd worden of u kan deze zelf komen ophalen

Waar kan u terecht met het tuinafval?

Containerverhuur Corneillie heeft voor u diverse afvalcontainers beschikbaar. Zo beschikken wij over een  afvalcontainer voor aarde en zand, een afvalcontainer voor kleigrond en natte grond, een afvalcontainer voor boomwortels en boomstronken en een afvalcontainer voor tuinhout, takken en snoeihout. Meer informatie over deze containers vindt u op www.containerverhuur-corneillie.be

Inspiratie nodig?  De tuintrends van 2017

De tuintrends van 2017 kunnen we voorstellen aan de hand van de harmonieuze, energieke en  geëmancipeerde tuin.

De harmonieuze tuin is een tuin waar rust centraal staat. Een plaats om zich te onttrekken aan de rush van het dagelijkse leven.  In deze tuin komt de natuur sterk tot uiting. Ook de prikkeling van de zintuigen is belangrijk. Vaak gebruikte materialen in deze tuin zijn riet, hout en natuursteen.  De planten die gebruikt worden, hebben sterke geuren en kleuren zoals blauwe regen en salvia’s.

De energieke tuin moet vitaliteit en energie uitstralen. Ontspanning en actie staan in deze tuin centraal. Sport wordt hier vaak gecombineerd met wellness zoals bijvoorbeeld een badmintonnet gecombineerd met een douche in de tuin. Gelakte materialen, felle kleuren en strakke bloem –en bladvormen zoals laurier, vuurpijl en ijzerhard worden in deze tuin vaak gebruikt.

De geëmancipeerde tuin gaat voor gezelligheid, een plaats waar iedereen zich goed voelt. Ook techniek krijgt een plaats in deze tuin, zo worden planten bijvoorbeeld automatisch voorzien van water.  Planten en materialen hebben een evenwaardige rol in de tuin. Strak en rond worden gecombineerd. In deze tuin vindt u zowel robuuste planten zoals gladiool en liefelijke planten zoals clematis terug.

Veel succes met het creëren van uw droomtuin. 

Addthis: