Vzw Glek

Onze Facebookcampagne ten voordele van Music For Life werd een groot succes. Het bericht op onze pagina haalde maar liefst 986 likes! Een like was goed voor één euro voor een goed doel. Het opgehaalde bedrag werd zoals beloofd verdubbeld door Containerverhuur Corneille. Nu het vervolg! Iets dat we nog niet hadden verklapt: voor wélk goed doel het geld bestemd is. We hebben het niet ver gezocht…

Op 9 januari 2016 overhandigen zaakvoerders Pol Corneillie en Geert Bombeke een ronde cheque van 2.000 euro aan mevrouw Charlotte Govaert van… GLEK, wat staat voor ‘Geef Leven Een Kans’. Deze Zuienkerke vzw focust op jonge kinderen met een problematische thuissituatie. Kinderen die niet langer thuis kunnen wonen en opgevangen worden in begeleidingstehuizen in o.a. Brugge. Niet altijd door mishandeling, verwaarlozing of een verslavingsproblematiek van de ouders. Maar evengoed door overmacht of een familiaal drama.

Deze kinderen worden vaak aanzien als ‘stout’ of ‘onhandelbaar’. Niets is minder waar. Net als elk kind, hebben ze nood aan warmte en een lach. Net als elk kind, kampen ze met een hoop vragen. Waarop soms niet meteen een antwoord bestaat. Net als elk kind, gaan ze gewoon naar school. Daar luisteren ze naar gesprekken over doodgewone dingen die ze nooit hebben ervaren. Een dagje uit naar een waterpark. Een bezoek aan de bioscoop. Ook zij verdienen een time-out. Een moment waarop stress, onzekerheid en negatieve gedachten voor even niet van tel zijn.

Daarom organiseert GLEK regelmatig uitstapjes in groepen zodat ze vrienden uit vorige begeleidingstehuizen terug kunnen ontmoeten en niet enkel 1 begeleidingstehuis aangesproken wordt maar ze een bereik hebben van minstens 200 kinderen/jongeren op één moment. . Op zoek naar een mooie herinnering, verwondering en plezier. Begeleidingstehuizen voor kinderen kampen immers vaak met een heel beperkt budget. Noodgedwongen wordt er op uitstapjes of ontspanning dan als eerste beknibbeld. GLEK probeert die leegte op te vullen. Daarnaast helpt de organisatie ook met gerichte studiebegeleiding, als hefboom voor sociale mobiliteit.

Ook u heeft misschien geholpen om deze kinderen een lach op hun gezicht te toveren. Waarvoor onze oprechte dank. Corneillie is een Brugs familiebedrijf het een sterke verankering. Daarom zijn we blij dat ook wij een bijdrage kunnen doen aan dit prachtige initiatief. Heeft u onze Facebookactie niet tijdig opgemerkt? Stort dan rechtstreeks op BE 67 75120717 7387. Meer informatie vindt u op www.glek.be.